Νέα στοιχεία για το καινούριο PS4

Από: http://www.koolnews.gr/tech/911768-nea-stoixeia-gia-to-kainourio-ps4/


playstation4-650Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το Giantbomb σχετικά με το φημολογούμενο ενισχυμένο μοντέλο του PlayStation 4, το οποίο μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ως PS4K ή PS4.5.
Όπως λοιπόν φαίνεται, η κωδική ονομασία της βελτιωμένης κονσόλας στο εσωτερικό της Sony είναι NEO και θα έρθει με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά, όπως έναν 8πύρηνο επεξεργαστή στα 2.1GHz (αντί των 1.6GHz του τωρινού μοντέλου), πιο ισχυρή GPU και higher bandwidth RAM, καθώς και δυνατότητα εξόδου εικόνας σε ανάλυση 4K.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το συγκεκριμένο site, κάθε παιχνίδι που θα κυκλοφορήσει από τον Οκτώβριο και έπειτα θα υποστηρίζει δύο modes, το “Base Mode” για να «τρέχει» στην τωρινή έκδοση της κονσόλας και το “NEO Mode” για να «τρέχει» στη νεότερη.
Κάτι τέτοιο σημαίνει πως οι τίτλοι στο NEO Mode θα μπορούν να εκμεταλλεύονται το hardware upgrade (και την έξτρα μνήμη) για να προσφέρουν πιο σταθερό frame rate και καλύτερη ποιότητα εικόνας. Το ΝΕΟ θα υποστηρίζει έξοδο 4Κ, ωστόσο τα παιχνίδια δεν θα υποστηρίζουν υποχρεωτικά αυτή την ανάλυση.
Στα έγγραφα που έχει παραλάβει η ιστοσελίδα σημειώνεται πως η Sony προσφέρει λύσεις για αυτή την ανάλυση στους developers, ενώ οι κάτοχοι 4K τηλεοράσεων θα πρέπει να περιμένουν τη νέα κονσόλα να κάνει upscale τα games, σε βαθμό όμως που δεν θα επηρεάζεται το frame rate (η Sony έχει βάλει αυτό ως προτεραιότητα).

Διαβάστε περισσότερα για το βελτιωμένο PS4 και πως προβλέπεται να αλλάξει τα videogames που έρχονται στο μέλλον
Πηγή: enternity.gr